Jaakko Kaarala

Maahanmuutosta Eurooppaan

EUn huippukokouksessa käsiteltiin nyt joulukuussa 2017 maahanmuuttoa.

Euroopassa tulee maahanmuuttoa koskien ryhdistäytyä. Professori Timo Vihavainen toteaa tuoreessa kirjassaan että Afrikasta on Eurooppaan tulossa seuraavien 20-30 vuoden aikana kertyvästä 4 miljardin väestöstä noin miljardi Eurooppaan pyrkijää. Ellei maahanmuuttopolitiikkaa muuteta, Euroopan nykyinen väestö tulee jäämään vähemmistöön. Valtaosa Euroopan väestöstä tulee.silloin olemaan työttömiä kaupunkien slummilähiöissä asuvia afrikkalaisia maahanmuuttajia. Tämä johtaa pahimmillaan paimentolaiskulttuurin paluuseen ja Euroopan yhteiskuntien ja kaupunkien taloudelliseen ja kulttuuriseen romahtamiseen. Silloin emme taatusti myöskään voi enää auttaa yhtään ketään.

Kaikki viimeaikaiset "turvapaikanhakijat" eivät ole olleet turvan tarpeessa vaikka näin itse väittävätkin. Kysymys on väärästä ihmisoikeuksien tulkinnasta joka on tehty erilaisiin oloihin. Ihmeellistä esim. on että Syyriasta ja todella sodassa olevista maista tulleiden osuus on ollut pieni. Suuri osa on ollut turvallisilta alueilta tulleita tilaisuutta hyväkseen käyttäneitä turvapaikkaturisteja ja nuoria miehiä. Tämän turismin liepeille on Suomeen ja muihin Euroopan maihin muodostunut rahakas turvapaikkabisnes. Siitä ovat tienanneet epämääräiset pykälänikkarit ja rahahaavilla olevat eräät vastaanottokeskuksia perustaneet "gutmenschit". Poliittisesti siitä luulevat hyötyvänsä vasemmiston ja vihreiden poliittiset liikkeet.

Turvapaikkabisnes maksaa heti alkuvaiheessa hakijaa kohti Suomen veronmaksajille 15000-20000 euroa vuodessa. Esim. 10000 tulijan kustannukset ovat 150-200 miljoonaa euroa. Tämä kaikki raha on pois koulutuksesta, vanhustenhoidosta, lasten päivähoidosta ynnä muusta. Kun turisteista ajan mittaankin vain puolet työllistyy kustannukset moninkertaistuvat. Työperäisessä maahanmuutossa ei ole mitään pahaa ja esim. pysyvästi työllistyneille hakijoille olisi annettava oikeus olla maassa. Sosiaaliturvaa todistettavasti väärinkäyttävät laittomasti maassaolevat on sen sijaan otettava säilöön ja poistettava maasta. 

Ihmissalakuljettajien, pykälänikkarien ja turvapaikkaturismista hyötyvien keplottelu ja motiivit on tuotava julkisuuteen. EUssa on otettava käyttöön maahanmuutossa Australian malli. Tällöin ensi alkuun on yhteistyössä Afrikan ja Aasian maiden kanssa luotava maahanmuuttoa järkevästi säätelevä pysyvä kiintiöjärjestelmä. Pidemmän päälle yhteistyössä YKn kanssa on saatava aikaan kattava kansainvälinen väestösopimus jonka puitteissa hallitukset sitoutuvat panemaan maapallon ja erityisesti Afrikan väestökasvun pysyvästi ja suunnitelmallisesti kuriin.

Kehitysapu on sidottava tulevan väestösopimuksen toteuttamiseen. Korruptoiva kehitysapu on lopetettava ja kehitysapu on suunnattava kohdemaiden oikeusvaltion, yhteiskunnan toimivuuden, koulutuksen, työpaikkojen ja naisten sekä perheiden hyvinvoinnin kehittämiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat